Ladjánszki László – Fűtésszerelés

Fűtése állandóan ki-, bekapcsol?

A normál fűtési rendszerek nem működnek folyamatosan, hanem óránként többször is be- és kikapcsolnak. Amikor azonban kazánja a szokásosnál sokkal gyakrabban kapcsol ki, az gondot okozhat az otthoni kényelme szempontjából. Ezzel a típusú problémával már talán minden fűtésszerelő találkozott, így van is néhány tanácsunk a gondok elkerülése érdekében.

Otthoni fűtésrendszerek

Ellenőrizze fűtésrendszere termosztátját, hogy biztosan be van-e kapcsolva. Ha úgy látja, hogy be van kapcsolva, akkor nézze meg, hogy megfelelő hőmérsékletre van -e állítva. Amennyiben túl alacsony hőmérsékletre van állítva egy termosztát, annál gyakrabban fog működésbe lépni, illetve kikapcsolni. Találja meg azt a megfelelő hőmérsékletet!

Elromlott a fűtésrendszert működtető termosztát

Egy másik lehetséges probléma az lehet, hogy a fűtésrendszert működtető termosztát hibásan működik és nem küld jelet a fűtésrendszernek. Ezt végtelenül egyszerű ellenőrizni. Kérjen meg valakit, hogy álljon a kazánja mellé, miközben Ön lassan megemeli a termosztát hőmérséklet beállítását. Amennyiben a kazán nem lép működésbe a hőmérséklet megemelése után sem, érdemes szakemberhez fordulnia!

Túl nagy kazán

A fűtés hirtelen leállását és elindulását előidézheti az is, ha a kazán túl nagy otthona méreteihez képest. A túlméretezett kazán villámgyorsan felmelegíti a tereket, kikapcsol és hirtelen újra beindul, amikor a ház lehűl. Ez a leállás és elindulás nemcsak bosszantó, de energiát is pazarol és a szokásosnál gyorsabban kopik el fűtésrendszere.