Ladjánszki László – Fűtésszerelés

Hogyan fűtsünk költséghatékonyan?

Télen a lakások és a házak kényelme szinte csak a fűtésrendszeren múlik Budapesten. Aki járt vagy lakott már klasszikus budapesti lakásban az tudja, hogy a rendkívül magas beltérrel rendelkező lakások felfűtése korántsem olyan egyszerű feladat. A következő néhány tipp alkalmazásával úgy melegítheti fel otthonát, hogy nem kell mellette drága számlákat fizetnie.

A fűtésrendszer ideális hőmérséklete

Otthona fűtésrendszerének termosztátja hétfőtől vasárnapig 24 órában felelős az Ön és családja kényelméért. A megfelelő hőmérséklet attól függően változik, hogy otthon van vagy ébren van -e. Ezenkívül persze a háztartás többi tagja befolyásolhatja az otthon melegét, ezért találni kell egy olyan kompromisszumot, amellyel mindenki elégedett lehet.

A fűtés lekapcsolása

A mai szakemberek szerint egyáltalán nem ajánlatos lekapcsolni a fűtést, ha eljövünk otthonról. Túl sok energiát igényelne, hogy visszatérve visszaállítsuk az otthoni hőmérséklet a kényelmes szintre. A fűtetlen otthon veszélyes a vízvezetékcsövekre, nem beszélve háziállatokról és a növényekről. Állítsa a termosztátot 17-19 °C-ra, amíg távol van.

Otthonunk fűtése

Amikor otthon és ébren van, állítsa a termosztátot 20 és 22 °C közé. Otthona kényelmesen meleg marad anélkül, hogy túl sok energiát fogyasztana. Ma már rengeteg család éli 25-26 °C-ban a mindennapjait, nekik ez nagy ugrás lenne, így nem is csoda, hogy ebben a hőmérsékletben elkellhet egy vékony pulóver otthonra.