Ladjánszki László – Fűtésszerelés

Tudjunk meg többet a a fűtésrendszerek veszélyeit!

Fűtésrendszerek hibája

Mindent megtesz, hogy otthona a lehető legbiztonságosabb legyen? A riasztórendszer telepítésétől a kártevők permetezéséig minden szerepel a listán? De mi a helyzet a „csendes gyilkossal”, amely nem más, mint a szén-monoxid? Ez a színtelen, szagtalan gáz évente sok-sok ember halálát okozza sajnálatos módon mind a mai napig.

Szén-monoxid a fűtésrendszerből

Kezdjük az alapokkal! Mi is az a szén-monoxid? A szén-monoxid egy színtelen, szagtalan gáz, amely gyakorlatilag égés közben keletkezik. A szén-monoxid akkor keletkezik, amikor kis helyiségekben gáz, fa vagy szén égése megy végbe. A tűz kivonja az oxigént a légkörből és szén-monoxiddal helyettesíti.

A fűtésrendszer problémája

Bár ez általában nem jelent problémát a szabadban, de zárttérben (például a konyhájában) hatalmas károkat okozhat. Amikor az emberek vagy állatok szén-monoxidot lélegeznek be, vörösvértestjeikbe pedig az oxigén helyett szén-monoxid kerül, a túl sok szén-monoxid és a kevés oxigén vezet mérgezéshez.

A fűtést övező kérdések

Telepítsen szén-monoxid-érzékelőt és fél évente cserélje ki az elemeket. Ezenkívül feltétlenül kérdezzen meg egy hozzáértő szakembert, hová helyezze a szén-monoxid-érzékelőt. Bármilyen további kérdése van fűtésrendszerét illetően, forduljon hozzám bizalommal. Készséggel állok rendelkezésére, hívjon még ma!