Ladjánszki László – Fűtésszerelés

Hogyan működnek a gázkazánok?

Egy szép régi ház vásárlásán gondolkodik, de aggódik az esetleg elavult kazánfűtési rendszer miatt? Olvassa el cikkünket, melyben a kazánfűtéses rendszerek működésével és kérdéseivel foglalkozunk, amennyiben kétségei merültek fel jövőbeli fűtésrendszerét illetően. Ha még mindig nem biztos a dolgában, forduljon hozzám bizalommal, állok szíves rendelkezésére!

A kazánok működése

Nem, a ma üzemelő kazánok nem forralnak vizet. A „kazán” kifejezés a múltból ered, amikor elterjedtek a gőzkazánok, amelyek vizet forraltak a forró gőz készítéséhez. A mai kazánok és vízmelegítők jellemzően földgázt használnak. A legtöbb modern kazán képes a vizet a 145-190 fokig melegíteni.

Hogyan szolgáltatják a kazánok a hőt?

A kazánok sugárzó hőt szolgáltatnak, amely felmelegíti a helyiségben lévő tárgyakat. Vannak, akik azért kedvelik a kazánokat, mert alacsonyabb hőmérsékletre állíthatják a termosztátjukat, és a sugárzó hő miatt a szoba melegebbnek tűnik, mint a levegő tényleges hőmérséklete. Sokak szerint a kazánok a téli hónapokban kiegyensúlyozottabb hőt biztosítanak az otthonokban.

A fűtésrendszer meghibásodása

Ahogy minden, úgy a kazánok is meghibásodhatnak. Teljesen mindegy, hogy milyen furcsaságot vagy problémát vél felfedezni a fűtésrendszere körül, ne próbálja meg egyedül, minden háttértudás nélkül megjavítani kazánját! A legjobb és legbiztonságosabb megoldás, ha szakképzett fűtésszerelőhöz fordul, aki képes pillanatok alatt újra problémamentessé varázsolni fűtésrendszerét!