Ladjánszki László – Fűtésszerelés

Hogy tudom eldönteni, hogy fűtésrendszerem javítást igényel -e?

Amikor a hőmérséklet csökken, megbízható és készenlétben lévő fűtésrendszerre lesz szüksége, hogy melegen és kényelmesen tartsa. De ahogy gyakorlatilag mindennél, az idő és a használat is kopást okozhat. De honnan tudhatjuk, hogy fűtésünknek javításra vagy karbantartásra van szüksége? Íme néhány sokatmondó jel!

Furcsa szagok vagy hangok a fűtésrendszerben

A fűtési rendszerének soha nem szabad erős hangokat vagy furcsa szagokat árasztania. Ne hagyjon figyelmen kívül semmilyen szagot - különösen a rothadt tojásszagot, a füst vagy az égett szagot. Ez valami veszélyeset jelezhet. Ha valami csörömpölést hall, az azt jelentheti, hogy valami laza vagy eltört fűtésrendszerében. A javítás elhúzódása növelheti az energiafogyasztást vagy extra megterhelést jelenthet a fűtésnek, ami még nagyobb károkat okozhat más részeiben.

Az fűtésszámla megugrása

Legutóbbi fűtésszámlájától tágra nyílt a szeme? Lehet, hogy a költségek annyival nőttek, hogy egyből arra gyanakodott, valami hiba történt. Ha a közüzemi költségeket nem emelték, de a számlája sokat nőtt, akkor problémája lehet a fűtés hatékonyságával. A legfontosabb feladatunk az ilyen esetekben, hogy megbízható fűtésszerelő szakembert találjunk.

A fűtés problémái

A komoly problémák elkerülésének egyik módja a megelőző karbantartás. Forduljon hozzám bizalommal! Diagnosztizálom és kijavítom a problémát és távozásom előtt megbizonyosodom arról, hogy a rendszer csúcshatékonysággal működik. Ha a közüzemi költségek hirtelen és indokolatlan emelkedését észleli, készséggel állok rendelkezésére!