Ladjánszki László – Fűtésszerelés

Fűtésrendszere felújításra vár? Vagy esetleg építkezik és eljött a fűtés kiépítésének az ideje? Akkor érdemes megismerkednie a kondenzációs cirkófűtéssel.

Hazánkban az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb fűtőrendszer a cirkófűtés. A cirkófűtés fogalmával talán már mindannyian találkoztunk, de tudjuk -e, mit is jelent valójában? A cirkófűtés otthonunk fűtővizének cirkulációjáról kapta. A kazán gáz égetése révén melegvizet állít elő, ami aztán a radiátorokba kerül és meleget varázsol otthonunkban. A hőleadást követően a víz visszaáramlik, elindítva ezzel egy körforgást a fűtőrendszerben.

A cirkófűtés előnyei

A cirkófűtés egyik elévülhetetlen érdeme, hogy a szakemberek szerint ez a fűtéstípus az egyik legbiztonságosabb mind közül. Ne felejtsük el, hogy a cirkófűtés jelentősen növelheti otthonunk értékét, ha idővel megválnánk ingatlanunktól. Amit még érdemes megemlíteni a cirkófűtés előnyeinél, hogy a mai modern cirkófűtések használata és működtetése végtelenül kényelmes megoldás lehet minden otthonban.

Kondenzációs cirkófűtés

A kondenzációs kazánok jó tulajdonságairól már talán sokunk hallott, ha nem, akkor viszont találhatnak Olvasóink ezzel a témával foglalkozó írást korábbi cikkeink között. A cirkófűtés esetében megkülönböztetünk nyílt és zárt égésterű, illetve kondenzációs cirkófűtést. A kondenzációs cirkófűtés legnagyobb előnye a hatásfokában rejlik, ugyanis akár 20%-kal is jobban teljesíthet, mint a hagyományos fűtőrendszerek.

A kondenzációs cirkófűtés karbantartása

Gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy milyen gázkazánnal ellátott fűtőrendszerrel bír otthonunk, évente egyszer érdemes szakember segítségét kérni a karbantartáshoz még akkor is, ha ez az egyik legbiztonságosabb fűtéstípus. A lelkiismeretes és rendszeres karbantartást hosszú-hosszú gondtalan működéssel fogja meghálálni cirkófűtésünk. Ha cirkófűtés kiépítéshez, felújításhoz vagy karbantartáshoz keres megbízható fűtésszerelő szakembert, forduljon hozzám bizalommal, készséggel állok rendelkezésére!